Chris Isaak på KB – Jäklar! Vilken grymt bra show!

Så stod han då på scenen i Malmö, på ett till bristningsgränsen fullknökat KB, i en ljusblå grann kostym, Kaliforniens egen Elvis, mannen, myten, legenden, skådisen med den magiska rösten: Christopher Joseph ”Chris” Isaak.

Förbandet, eller rättare sagt ”förmannen”: den Walesiskfödde singer-songwritern Paul Freeman hade värmt upp publiken ordentligt med sin akustiska gitarr, med humor, och med ett knippe egna låtar, plus sin egen version av Travelling Wilburys ”Handle with care”. Brolle möter Mike Peters från The Alarm. Mycket trevligt!

Och just humor, var en av huvudingredienserna när Chris Isaak drog igång sin show också. Humor, värme och självdistans.

Bandet är grymt tajt, och Chris – eller ”Mr Isaak” – som han lite skämtsamt kallade sig själv, i sitt fantastiskt roliga mellansnack, där han driver med sig själv och bandmedlemmarna, sjunger som en Gud. Jag var tvungen att Googla honom efter konserten. Killen är 56 år, men på scenen kan man knappt tro att han är en dag över 25.

Första 45 minuterna av showen blir en slags ”Chris Isaaks Greatest hits”, där vi redan som tredje låt får asgrymma ”Blue Hotel”, som följs av en sjungande promenad ute i publikhavet. Chris är en väldigt ödmjuk artist, som gärna bjuder på medlemmarna i sitt band. I låten ”Baby did a bad bad thing” drar han upp en tjej från publiken, som får komma upp och dansa med Isaaks basist Roly Salley. Och när han slår an första tonen på ”Wicket game” blir det knäpptyst i salongen, så mäktig är den låten.

Andra halvan av kvällens föreställning ägnas åt senaste plattan ”Beyond the Sun”, hyllningsplattan till Sun Records. Och det är här som temperaturen, spontaniteten och humorn höjs flera steg. Klassiker som Johnny Cashlåten ”Ring of fire” följs av låtar som ”Dixie Fried” av Carl Perkins, och Jerry Lee Lewis ”Great balls of fire”. Chris Isaak är en ruskigt lik kopia av en ung Elvis, och just Elvis gamla Sun Recordslåt ”I forgot to remember to forget” var en av kvällens definitiva höjdpunkter.

Chris Isaak och bandet bjuder verkligen på sig själv, och de bjuder oss på en fantastisk och färgsprakande show, fylld med humor och glädje, som håller på i 1 timme och 45 minuter. Jag kan just nu, inte komma på någon artist som skulle kunna klå detta. Fy fasen vad bra det var!

Rock’n’Roll!!! 🙂

Kommentarer inaktiverade.